WIE IS KATRIEN?

Over Katrien & Starfacialtowel®

Nieuwsgierig wie de persoon is achter Starfacialtowel®? Laat me mezelf even voorstellen!

Klaar voor een authentieke facial-experience?

Mijn naam is Katrien, founder en eigenaar van Starfacialtowel®. Leuk dat je dit leest want zo maak je kennis met het persoonlijke aspect van mijn onderneming. En dat is nu net waar ik jou mee kan helpen, met het persoonlijker, authentieker en belevenisvoller maken van jouw gelaatsverzorgingen.  Als expercience-expert, zeg maar.

Maar waarom nu precies de focus op beleving, Katrien? Is huidverbetering dan geen belangijker doel?

Als Educatief Graduaat, NHA Herborist, een eigen gepantenteerde bambootowel én meer dan 26 jaar ondernemer met een eigen salon, heb ik een uitzonderlijke expertise opgebouwd in België. In combinatie met het uitbouwen van een authentieke herborist-headspa voel je dat de passie groot is.

Omdat de Starfacialtowel® facial nooit eerder in België geteached werd, wil ik met de live en online trainingen jou ook de kans geven. Mijn unieke inzichten, liefde voor de huid en het zinvol overbrengen van die leerzame informatie, is wat ik met Starfacialtowel® wil bereiken.

Als dit jou nu al inspireert, ben ik er om je welkom te heten in mijn wereld van bamboo!

Hoe het begon

Ik heb mijn zaak SKIN esthetiek opgericht in het jaar 2000, gevestigd in de garage van mijn ouders. Huisje, tuintje boompje later verhuisde mijn salon naar een nieuwe locatie. Ik specialiseerde me in huidverbetering, schreef een eigen boek ‘Beautyplan In 12 Weken’, behaalde een Zilveren medaille in de wedstrijd Schoonheidsspecialiste van het Jaar 2019 en werkte mee aan feel-good radio- en TV-programma’s op TV plus.

En dan,… de Covid-lockdown. Krijg je plots heel veel zeeën van tijd. Zeeën van zelfreflectie en bezinning. Nadenken hoe het verder moet, ànders vooral. Want de wereld waarin we ontwaakten op 13 maart 2020 was ook helemaal ànders.

Dus, ben ik alle stappen in mijn praktijkorganisatie beginnen uitschrijven. Gewoon alles neerpennen van ontvangst van de klant, verzorgingsprotocols tot verkoopstappen. Mijn hele brein stond op een paar dagen op papier.

Toen ik op een bepaald moment aankwam bij de stap gelaatsreiniging, stelde ik vast dat 2 gastendoekjes totaal niet sfeervol overkwamen. Laat staan dat ze zacht aanvoelden. Of efficiënt waren om mee te werken?

Ik heb toen een eerste creatie uitgewerkt waarbij die 2 gastendoekjes aan elkaar hingen als één grote gelaatsdoek. Het begin van een facialtowel …

Lang verhaal kort, ik heb een paar meter bamboestof besteld, prototypes uitgeknipt (op mijn keukentafel) en ze getest op klanten. In de maanden daaropvolgend heb ik mensen rond mij gezocht die ze konden maken in grotere oplagen, een rituelen ontworpen en een digitaal leerplatform gebouwd.

Maar daar stopte het niet …

Starfacialtowel® groeide. Ik deponeerde de merknamen, breidde de collectie verder uit en studeerde tegelijkertijd af aan de Erasmus Hoge School van Brussel als Educatief Graduaat. Want ik wilde ook coachings geven.

De onderneming Starfacialtowel® boogt momenteel over een webshop, Masterclass VIP Trainingen en de online leeromgeving SKOOL of SKIN.

Met die drie hoekstenen richten we ons vooral op ondernemende schoonheidsspecialisten die beleving, relaxatie en pure ontspanning prioriteit willen geven tijdens hun facials.

Let’s go for a full facial experience!

Waar zijn wij écht magnifiek in?

 • Aanraakrijkdom

  Jouw schoolse facialtechnieken krijgen een heerlijke upgrade naar de meest fijnste aanraakrijkdom voor je klant. Geen gepruts meer met vingertoppen maar full skincontact tot aan de elleboog.

 • Rituelen

  Het uitvoeren van handelingen met een methode waarbij het drukste babbelwater tot rust komt. En dat van bij de start van je facial al. Wat maakt jou uniek als beautician? Jouw producten of je skills…?

 • De zachtste bambootowels

  Of het nu gaat over het aankleden van je behandelzetel, naar het onderstoppen van je klant onder warme bodycovers tot het aanbrengen van de facialtowels, werkelijk àlle voelbare textiel voelt teder.

 • Coaching

  Hoe leer je de rituelen aan? Hoe breng je de filosofie van Starfacialtowel naar binnen in je ruimte? En hoe breng je de rust zelf over naar je klanten? Daarin begeleiden we jou met de Masterclass VIP training in jouw salon.

 • Do It Yourself

  Op eigen houtje leren maar toch over je schouder laten meekijken? Alles willen weten over de huid, ingrediënten, huidanalyses maken en een full facial aanleren? Onze hands-on video’s, audio’s, templates, worksbooks en interactive games (die zijn echt leuk), maken dat mogelijk voor jou zodat je overal ter wereld, op zelf gekozen tijdstippen en met levenslange toegang kan inoefenen op eigen tempo.

 • Positionering

  Het bouwen van een onderscheidend salon? Waarin wil je uitblinken in jouw omgeving? Wat maakt jou uniek? Hoezo, schoonheidsspecialiste kan geen headspa aanbieden? Toch wel, de live en online Starfacial Spa trainingen zijn daar het mooiste bewijs van!

Private things to share

My husband, Karel. Wij trouwden honderd jaar geleden al, hebben samen twee lieve kinderen en hebben van ons huis een droom-thuis gemaakt. Beide ondernemers, aanvullend en opposite, ne match zoals ze dat zeggen, hij is de strateeg, ik de visionair.

Scandinavië, mijn droombestemming. Dit is Zweden op één van de vele meren waar je kan kanoën. In een volgend leven kom ik hier wonen.

Als ik op resto ga, kies ik heel vaak voor non-alcoholische apero’s. Want al die geestverruimende spirit, ik kan daar toch niet zo goed tegen 😉